Григор Димитров заяви участие на турнира в Ротердам в зала, който ще се проведе след Sofia Open 2018. Българинът ше се пусне за седми път в надпреарата от категория АТП 500.

Мария Шарапова: Григор Димитров прави страхотни неща с тялото си

Шарапова се размечта: Григор прави страхотни неща с тялото си...

"Потенциалът му е много голям"

Пред специализирания сайт tennis24.bg бившето величие в тениса и директор на ротердамския турнир Рихард Крайчек заяви следното:

"Григор прави страхотен сезон, може би най-добрият в кариерата му. Титлата от Мастърс 1000 в Синсинати му позволи да се върне в Топ 10 и той е на пътя към големите успехи. В Ротердам ще дойдат пак и шампионът от 2017-а Жо-Вилфред Цонга и Саша Зверев. Така че сме изградили солидна основа за вълнуващ турнир. Феновете на тениса ще могат да гледат топиграчи всеки ден".

Участието в Ротердам почти със сигурност означава, че Димитров ще защитава трофея си в София. През февруари, след откритото първенство на Австралия, има серия от турнири в зала в зимна Европа и други на открито в южните щати на САЩ и Южна Америка. През 2015-а Григор избра да участва на турнира в Делрей Бийч, вместо да дойде в София.

Григор Димитров отстъпи на Давид Гофен в Ротердам

Гришо спря на четвъртфинал в Ротердам, Гофен взе малък реванш (ВИДЕО)

Българинът загуби концентрация в третия сет

Този сезон Димитров загуби в Ротердам на четвъртфинал от Давид Гофен, същият когото беше победил на финала в препълнената зла "Армеец" пет дни рано. През 2009-а хасковлията достигна до полуфинал в холандския град и отстъпи от Хуан Мартин дел Потро.

Снимка 308677

Източник: EPA/БГНЕС