Бившият №1 Рафаел Надал ще бъде съперникът на Григор Димитров на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

На четвъртфиналите на турнира Надал, който е поставен под №9 в схемата на състезанието, отстрани третият в света Милош Раонич от Канада с 6:4, 7:6(7), 6:4.

Снимка 274385

Източник: GettyImages

Двубоят продължи 2 часа и 44 минути. Надал допусна по-малко непредизвикани грешки от противника си - 21 срещу 32, а също така имаше и по-висок процент на първи сервис.

В първия сет испанецът пропусна точка за пробив в петия гейм, но в седмия се възползва от възможността и след 44 минути игра затвори първата част с 6:4.

След края на петия гейм на втория сет - при 3:2 за Раонич, канадецът взе медицински таймаут и се прибра в съблекалнята за няколко минути. След това Раонич имаше три сетбола в 10-ия гейм и още три в тайбрека, но всичките бяха отразени от Надал. Първо Раонич беше много близо до победата в сета, когато Надал сервираше при 4:5 и се стигна до 15:40. Рафа изравни за 40:40, отрази и още един брейкпойнт и се пребори за 5:5.

Снимка 273996

Източник: GettyImages

В тайбрека канадецът с удивителен прехвърлящ удар поведе с 6:4, но пропусна първия сетбол, а при втория направи двойна грешка. Испанецът пък използва още първия си сетбол и поведе с 2:0 сета след 9:7 точки в тайбрека.

В третия сет играта вървеше равностойно, но Надал отново издебна чудесен момент за атака. Такъв настъпи в десетия гейм, в който испанецът поведе с 40:0 на сервис на противника си и още при следващото разиграване спечели мача, гарантирайки си среща с Григор Димитров.

Българинът Григор Димитров ще играе на полуфинал в Австралия (ВИДЕО)

Гришо подчини Гофен и мечтае за титлата в Мелбърн! (ВИДЕО)

Хасковлията се справи с „магьосника" Давид Гофен

Надал, който е шампион в турнира от 2009 година, отпадна преди година още в първия кръг на състезанието.

Димитров и Надал са се срещали досега осем пъти при професионалистите, като испанецът има седем успеха.

Полуфиналният сблъсък на Григор Димитров - в петък, от 10:30 часа

Полуфиналният сблъсък на Григор Димитров - в петък, от 10:30 часа

Информацията беше официално потвърдена

Димитров спечели последният мач между двамата, който бе през 2016 година на четвъртфиналите на турнира в Пекин.

Снимка 273995

Източник: GettyImages

Очаквайте подробности!