Първият съперник на Григор Димитров в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс ще бъде победителят от двубоя в първия кръг между Михаил Южни и Данил Медведев. Българинът започва участието си направо от втория кръг. Досега той не е играл срещу нито един от двамата.

Димитров е в третата четвъртина на схемата. Потенциалните му противници в третия кръг са Джак Сок, Борна Чорич или квалификант, а нататък - на осминафинал Марин Чилич, на четвъртфинал - Кей Нишикори, Сам Куери и Лука Пуй.

Мастърсът в Индиън Уелс определено не е от любимите турнири на Димитров. В предишните си пет участия на BNP Paribas Open българинът никога не е преминавал трети кръг, но тази година ще се опита да спре негативната си серия. През 2016-а Григор отпадна още във втория кръг от Александър Зверев след 4:6, 6:3, 5:7.

Милош Раонич пропуска Индиън Уелс и премести Григор Димитров с едно място нагоре

Милош Раонич пропуска Индиън Уелс и премести Григор Димитров с едно място нагоре

Жребият за турнира е довечера

Най-долната четвъртина на схемата за тазгодишното издание на Мастърса е истински ад, защото събира Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро Ник Кирьос и Александър Зверев. Тук имаме заложено потенциално повторение на финала от Australian Open между Надал и Федерер в IV кръг. Кирьос и Зверев може да се срещнат още в III кръг, а за победителя да следва мач с Джокович или Хуан Мартин дел Потро, които потенциално ще се изправят един срещу друг на същото стъпало.

Същевременно, Анди Мъри стартира от най-горната четвъртина и във втори ще се изправи срещу Йен-Хсун Лу или квалификант, а най-сериозните имена за двубой в IV кръг са Роберто Баутиста Агут, Фелисиано Лопес и Пабло Карено Буста. Поглед към четвъртфиналите нарежда като възможни съперници Давид Гофен и Джо-Вилфрид Цонга.

Стан Вавринка е във втората четвъртина, където ще открие срещу Робин Хаасе или Паоло Лоренци, а в IV кръг вероятно ще видим двубой с Томаш Бердих, ако чехът успее да намери формата си. Другото голямо име тук е Доминик Тийм, който още в трети кръг може да бъде тестван от Миша Зверев. В тази част на схемата са още Гаел Монфис и Джон Иснър.