Българският №1 Григор Димитров започва сезона си на трева на турнира в Щутгарт. Българинът е поставен под №2 в схемата. Първата му среща ще бъде или в сряда, или в четвъртък. Водач е швейцарецът Роджър Федерер, който се завръща на корта след почти тримесечно отсъствие.

Григор Димитров се завърна на 12-то място, Надал вече е втори

Григор Димитров се завърна на 12-то място, Надал вече е втори

Ролан Гарос 2017 донесе до големи размствания в ранглистата на АТП

Схемата е за 28 тенисисти и първите четирима се класират директно за осминафиналите. Гришо ще научи своя съперник днес. Той ще стане известен след изиграване на двубоя между руснака Андрей Кузнецов и поляка Йежи Янович. Янович се срещна с Димитров в София през февруари в един неприятен за него мач. Тогава полякът игра много силно, но беше изваден от кожата си от публиката.

Федерер ще се срещне с победителя от двубоя между германския ветеран Томи Хаас и французина Пиер-Юго Ербер. "Маестрото" игра силно в началото на година, спечелвайки откритото първенство на Австралия и турнирите в Индиън Уелс и Маями. След това той си взе почивка и не изигра нито един мач на червени кортове.

Другите двама поставени в Щутгартс са чехът Томаш Бердих и французинът Лука Пуй. Пуй е в долната част на схемата, чийто водач е Григор Димитров.

Снимка 298786

Източник: GettyImages