Григир Димитров отново е сред десетте най-добри тенисисти в света. В новата ранглиста на АТП хасковлията е под №9 с 3710 точки, като изпревари японеца Кей Нишикори и канадеца Милош Раонич.

Световна тенис ранглиста мъже

Световна тенис ранглиста мъже

Вижте класирането на най-добрите

В класирането само за 2017-а година, което важи за участие на финалите на АТП в Лондон, Димитров е шести с 3060 точки и почти със сигурност ще участва в заключителния турнир за годината. Още повече, че Стан Вавринка и Новак Джокович няма да играят повече през настоящия сезон.

С днешната промяна Гришо ще бъде поставен под №7 на откритото първенство на САЩ, което започва след седмица. Това означава, че той ще се срещне с играч от топ 4 (Рафаел Надал, Анди Мъри, Роджър Федерер или Александър Зверев) най-рано на четвъртфинал.

На върха Рафаел Надал смени Анди Мъри. Шотландецът загуби 600 точки и вече е втори с 7150 точки. Надал има 7645 точки. Зверев е под №6, изпреварвайки Марин Чилич. Много голям прогрес направи загубилият от Димитров, Джон Иснър, който се изкачи с 5 места и вече е №14. Той би играл с хасковлията най-рано на осминафинал на откритото първенство на САЩ.

Снимка 306204

Източник: GettyImages