Бившият световен номер 1 Илие Настасе е убеден, че американката Серина Уилямс взима допинг, както и много други американски спортни знаменитости, но никой не ги проверява. Тежките думи на Настасе дойдоха в отговор на въпрос за Мария Шарапова, чието наказание за употреба на мелдоний изтича и тя ще се завърне на корта в края на април в Щутгарт.

"Разбира се, имиджът на Русия в спорта пострада сериозно заради скандалите с допинг, но същото може да се каже и за Серина Уилямс", каза румънецът пред "Evenimentul Zilei". "Вижте я само как изглежда. Във всеки случай никой не проверява американците за допинг. Ако изплува цялата истина за допинга в САЩ, то големите спонсори ще се оттеглят и ще настъпи истинска катастрофа в спорта", казва Настасе.

Мария Шарапова: Когато обичаш нещо, нищо не може да те спре

Мария Шарапова: Когато обичаш нещо, нищо не може да те спре

"Ще се върна"

Настасе изказа и подкрепата си за Шарапова.

"Извън корта Шарапова може да прави всичко, което иска в рамките на личния си живот. Мисля, че тя имаше малка депресия за това, че не играеше. А какво започвате да правите в такъв момент? Да пиете! Още повече, че тя е рускиня, а те са по устойчиви на алкохол. Защо ѝ е на 29-годишна спортистка допинг? Ето, аз съм на 70 и може би се нуждая от него", завърши Настасе.