Втората поставена в схемата чехкинята Каролина Плишкова достигна до полуфинала на турнира Маями Оупън след победа над хърватската ветеранка Миряна Лучич-Барони с 6-3, 6-4.

Лучич Барони, която възражда кариерата си от началото на годината успя в началото на мача да неутрализира силния сервис на чехкинята и да я пробие на три пъти. Но сервира изключително слабо, направи девет двойни грешки, допусна четири пробива и загуби първата част за 28 минути с 3-6.

Във втората част хърватката започна да печели подаванията си и поведе с 4-2. Плишкова наблегна на силния си форхенд и голямо движение по корта и затвори сета с 6-4. Мачът продължи 1 час и 2 минути. Победата на Плишкова беше реванш за нейното поражение от същата съперничка на полуфинала в откритото първенство на Австралия по тенис през януари.

Плишкова победи Вожнячки във финала на двете Каролини

Плишкова победи Вожнячки във финала на двете Каролини

Чехкинята спечели втори турнир от началото на годината

Плишкова ще играе в четвъртък с №12 Каролине Вожнячки, която се наложи с идентичен резултат 6-4, 6-3 над друга чехкиня - Луцие Шафарджова. Този мач обаче имаше много по-голяма продължитеност - 1 час и 51 минути.

По-рано през тази година Плишкова победи Вожнячки на финал в Доха.

Днес ще се играят останалите две четвъртфинални срещи: Анжелик Кербер - Винъс Уилямс и Симона Халеп - Джоанна Конта.

Каролине Вожнячки

Източник: GettyImages

Каролине Вожнячки