19-годишната Дария Касаткина отстрани водачката в световната ранглиста Ангелик Кербер още във втория кръг на турнира на WTA в Сидни. Това е второ голямо разочарование за Кербер от началото на годината след като отпадна на същия етап и на турнира в Брисбейн. Като поставена под № 1 тя почиваше в първия кръг. Така на практика преди началото на Откритото първенство на Австралия балансът ѝ е едва една победа от три мача.

Касаткина спечели срещата със 7:6(5), 6:2. Първият сет беше много оспорван. Световната № 1 беше непрекъснато в ролята на догонващ. При 4:5 тя трябваше да отразява сетбол, но все пак се добра до тайбрек. В него резултатът се движеше точка за точка до 5:5, когато Касаткина взе решаващ минибрейк за 6:5 и приключи сета за 59 минути.

През втория сет Кербер показа, че явно изпитва болка в лявата си ръка, но в добавка към това и не се движеше по корта на познатото ниво и нерядко закъсняваше в разиграванията. След 2:2 Касаткина спечели 4 поредни гейма, за да стигне до първата си победа над състезателка от топ 5.

Тя очаква Джоана Конта или Дария Гаврилова в следващия кръг.

Други резултати от турнира:

Анастасия Павлюченкова - Светана Кузнецова - 7:5, 6:3

Барбора Стицова - Роберта Вичи - 6:2, 6:3

Йожени Бушар - Доминика Цибулкова - 6:4, 6:3

Каролине Возняцки - Юлия - Путинцева - 6:0, 7:5