Тази седмица освен в Ротердам се провеждат още два турнира от АТП - в Буенос Айрес (Арж) и в Мемфис (САЩ).

В аржентинската столица Буенос Айрес се играе традиционният турнир на клей. Тази нощ приключиха четвъртфиналните двубои.

Японецът Кей Нишикори, който е №1 в схемата, се справи лесно с португалеца Жоао Соуза с 6-1, 6-4. Той ще играе довечера с участващия с „уайлд карт" представител на домакините Карлос Берлок.

Берлок изигра много оспорван трисетов мач с бразилеца Тиаго Монтейро. Монтейро спечели първия сет с 6-3, но после допусна обрат след 2-6, 3-6.

В другия полуфинал ще играят Пабло Карено Буста и Александер Долгополов. Буста спечели испанския сблъсък срещу Алберт Рамос-Виньолас с 6-3, 4-6, 6-4.

Украинецът Долгополов се справи в два сета с австриеца Гералд Мелцер.

Снимка 278097

Източник: LAP.bg

В Мефис, САЩ продължава доброто представяне на грузинеца Николоз Басилашвили, който стана любимец на публиката в София.

Басилашвили стартира традиционно трудно и изоставаше в началото на срещу австралиеца Матю Ебдън с 0-3. Той направи обрат още в първия сет и спечели с 7-6, 6-4. Николоз елиминира на осминафинал поставения под №1 Иво Карлович.

Грузинецът ще играе полуфинал с друг представител на бивша съветска република - състезаващия се за Казахстан Михаил Кукушкин.

В другия полуфинал ще играят американците Райън Харисън и Доналд Йънг. Йънг победи в три сета гиганта Джон Иснър с 7-6(5), 3-6, 7-6(6).

Александрина Найденова отпадна на силния турнир в Дубай

Александрина Найденова отпадна на силния турнир в Дубай

Цветана Пиронкова ще участва в основната схема