Намиращият се в много слаба форма световен №1 Анди Мъри ще стартира срещу руснака Андрей Кузнецов на откритото първенство по тенис на Франция. Шотландецът, който губи почти всеки мач на клей през годината, би се срещнал във втория кръг с победителя от мача между участващия с "уайлд карт" французин Лоран Луколи и словака Мартин Клижан.

Григор Димитров започва с 37-годишния Стефан Робер в Париж

Григор Димитров започва с 37-годишния Стефан Робер в Париж

Българинът е поставен под №11 в схемата

Ако се добере до трети кръг Мъри ще трябва да играе с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. За негово щастие Дел Потро е преследван от контузии и може да се откаже от участие. Осминафиналът на Анди би бил с чеха Томаш Бердих. Следват четвъртфинал с Александър Зверев (Гер) или Кей Нишикори (Япн) и полуфинал със Стан Вавринка (Швй).

Двамата големи фаворити за титлата в Париж: Новак Джокович и Рафаел Надал са в долната част на схемата. Това означа, че те биха играли помежду си на полуфинал.

Снимка 289867

Източник: GettyImages

"Краля на клея" Рафа Надал ще започне с брадатия фанцузин Беноа Пер. Вторият му е съперник ще стане известен след мача между Робин Хаасе (Хол)  и играещия с "уайлд карт" австралиец Алекс де Минаур. Следват №31 Жил Симон (Фра) и №14 Джак Сок (САЩ). Както вече съобщихме на четвъртфинал Надал може да играе с Григор Димитров.

Джокович има труден съперник за първи кръг - Марсел Гранойерс (Исп). Жоао Соуза (Пор) и Янко Типсаревич (Срб) ще определят съперника му във втория рунд. Миша Зверев под №32 е очакваният опонент на Ноле в третия кръг, а №16 Лука Пуй (Фра) в четвъртия. На четвъртфинал Джокович би се срещнал с австриеца Доминик Тийм, когото разгроми преди една седмица в Рим с 6-1, 6-0.

Новак Джокович

Новак Джокович