Белгиецът Давид Гофен срещна здрава съпротива от молдовеца Раду Албот, но все пак започна с победа участието си на Garanti Koza Sofia Open 2017 и стана първият четвърфиналист в турнира. Гофен, който се очаква в неделя да спори с Григор Димитров за трофея спечели с  6-2, 6-7(7), 6-3.

Албот започна мача добре и точно в продължение на 20 минути беше напълно равностоен на именития си съперник. Тогава Гофен включи на по-висока предавка и в следващите 11 минути спечели четири гейма и затвори сета с 6-2.

Световният №92 Раду Албот не искаше да се предаде и подкрепян от публиката спечели подаването на своя съперникв началото на втората част. Той успя да отговори на защитата на Гофен с много силна игра от дъното на корта.

Раду Албот

Източник: LAP.bg

Раду Албот

Белгиецът разбра, че мачът може да се закучи и веднага успя да върне пробива. Той продължи да играе добре и веднага добави втори пробив.

Но Албот не се пречупи и с подкрепата публиката се върна в сета за 4-4. Той не можа да се възползва от импулса си в играта и частта се наложи да се решава в тайбрек.

Молдовецът започна решителния гейм с двойна грешка и след това изостана с 0-3. Това не го смути и той успя да спечели 5 последователни разигравания. Албот достигна до два сетбола, но Гофен успя да завърши дългото разиграване при 5-6. „Ястребовото око" потвърди съдийското решение.

Зрелищна тренировка на Григор Димитров подготви феновете за утре

Зрелищна тренировка на Григор Димитров подготви феновете за утре

Александър Лазаров беше достоен спаринг партньор

Но това не беше всичко Албот получи още на два пъти възможност и при четвъртия сетбол успя да пласира неотразим тайбрек. Геймът беше спечелен с 9-7 и сетът с 7-6. Частта продължи 54 минути.

В третия сет по-голямата класа на Гофен започна да проличава по отчетливо. Той взе подаването на своя съперник на 15 и поведе с 3-1. Албот продължи със своята съпротива и това вдигна много качеството на играта.

Белгиецът все пак успя да стигне до три мачбола. Той реализира последния с ас и спечели сетът с 6-3.

Снимка 277667

Източник: LAP.bg