Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Маями след като постигна чиста победа над Никола Маю с 6:4, 7:6(4). Световният №7 бе солиден през целия двубой и изчака правилните моменти, вместо да форсира нещата, в които да атакува съперника и да си осигури крайния успех.

Французинът опитваше бързите разигравания и честите излизания на мрежата, но това не му помогна да постигне победата. Един пробив реши изхода на първия сет. Надал реализира единствения си брейкпойнт и поведе с 5:4. След това на свой сервис затвори с лекота сета.

Във втория сет никой от двамата тенисисти не успя да стигне до пробив и развръзката се реши в тайбрека. В него Рафа дръпна 6:3 точки и материализира втория мачбол - 7:6(4).

В своя мач №1000 Надал загуби сет на нула, но обърна Колшрайбер

В своя мач №1000 Надал загуби сет на нула, но обърна Колшрайбер

Нишикори продължава след близо 3 часа игра

Следващият съперник на Матадора е Джак Сок, който разгроми сънародника си Джаред Доналдсън с 6:2, 6:1.

Кей Нишикори трябваше да се потруди в три сета, за да отстрани Федерико Делбонис. Той се наложи с 6:3, 4:6, 6:3.

Първия сет предложи равностойна борба. Аржентинецът пропиля няколко точки за пробив. За сметка на това Нишикори взе подаването на съперника си в седмия гейм, което му беше достатъчно за успеха.

Във втория сет обаче ситуацията се промени. Нишикори допусна пробив за 1:2, след което Делбонис затвърди. Южноамериканецът поддържаше брейка аванс, а след седмия гейм, който Самурая взе за 3:4 потърси помощ от физиотерапевт заради болки в левия крак. Нишикори взе и таблетка обезболяващ медикамент.

Видимо Кей чувстваше дискомфорт, а грешките му осезаемо зачестиха. Все пак поставеният под № 2 постепенно успяваше да намери ритъма си. При 4:5 дори успя да стигне до точка за пробив, която обаче аржентинецът неутрализира с мощен сервис и след няколко дюса изравни частите.

В третия сет първо Нишикори допусна пробив за 1:2. Това обаче се оказа последният слабо изигран гейм от него. Кей се мобилизира, веднага върна пробива, а в шестия гейм реализира и втори, което му беше достатъчно, за да спечели мача.

Съперник на Кей Нишикори на четвъртфиналите ще бъде Фабио Фонини, който прелетя с 6:0, 6:4 над Доналд Йънг.