„Винаги е трудно в първия мач. Той ме затрудни, защото започна от квалификациите" - Баутиста-Агут.

Шампионът от миналата година на Garanti Koza Sofia Open, Роберто Баутиста-Агут спечели малко по-трудно от очакваното двубоят си с германеца Седрик-Марсел Щебе с 7-6(4), 6-3. Мачът продължи 1 час и 36 минути. Баутиста-Агут стана вторият четвъртфиналист в турнира и ще играе с победителя от урешния мач между Жил Мюлер (Люк) и Михаил Южни (Рус).

Левичарят Щебе играе с лявата ръка и това много затрудни  Баутиста. Неговият  форхенд нееднократно се оказа неспасяем за испанеца.

Програма за четвъртък на Garanti Koza Sofia Open 2017

Програма за четвъртък на Garanti Koza Sofia Open 2017

Григор Димитров ще играе с поляка Йежи Янович

Агут започна по-силно и след девет минути осъществи първия пробив в мача. Веднага се чуха гласове в залата, че мачът ще продължи не повече от 50 минути. Оказа се че точно 50 минути ще се окаже времето, за което двамата ще изиграят 12 гейма и ще вкарат сета в тайбрек.

Щебе върна пробива за 3-3 и дори имаше още три възможности да спечели следващия сервис гейм на противника. Играта беше с леко преимущество на германеца, оказало се недостатъчно за нов пробив.

Седрик Марсел Щебе

Източник: LAP.bg

Седрик Марсел Щебе

В решителния гейм Баутиста Агут показа, че малките неща в тениса се оказват много често определящи. Той успя тънко да излъже своя съперник и да поведе с 4-0. Щебе заложи на силния сервис и намали 4-5, но Агут пласира перфектно два сервиса и спечели с 7-4 за 58 минути.

Баутиста се почувства много уверен и бързо поведе с 3-0 във втория сет. Той имаше възможности за нов пробив, но тогава германецът успя много агресивно да завърши няколко топки и намали на 1-3.

Умората в играещият четвърти мач на турнира Щебе се оказа решаваща. Децата подаващи топките се наредиха за автографи, с което показаха, че срещата завършва. Какво ли мина през главата на германеца в този момент.

Шампионът от 2016-а Роберто Баутиста-Агут затвори частта с 6-3  за 36 минути.

Снимка 277685

Източник: LAP.bg

Поведохме на Израел за "Фед Къп", Виктория Томова на висота

Поведохме на Израел за "Фед Къп", Томова на висота

Предстои двубой между първите ракети Елица Костова и Юлия Глушко