Роджър Федерер демонстрира още веднъж, че се намира във великолепна форма през настоящия сезон. В очаквания с огромен интерес двубой от 1/16-финалите на турнира "Мастърс" в Маями срещу Хуан Мартин дел Потро той спечели без особени затруднения с 6:3, 6:4 след 90 минути игра.

И двата сета се решиха след един пробив, но през цялото време Федерер не остави нито за миг съмнение в превъзходството си. Той показа изключително разнообразна игра, а движението му по корта беше такова, че по нищо не личеше, че е на 35 години.

В първия сет Маестрото печелеше с лекота подаванията си, докато дел Потро трябваше на всеки свой сервис гейм да спасява точки за пробив. Неизбежното обаче се случи в седмия гейм, когато аржентинецът вече не успя да се измъкне и Федерер поведе с 4:3, след което затвърди пробива за 5:3.

В следващия гейм дел Потро пропусна своя шанс. Той поведе с 40:15 при сервис на съперника, но тогава бившият № 1 в света демонстрира високата си класа. Швейцарецът бързо заличи двата брейкбола. Стигна се до трети, който Маестрото отрази с великолепен форхенд по външната страна на линията. В крайна сметка, швейцарецът спаси общо четири брейкбола, преди да успее да затвори сета с прекрасна къса топка.

Вторият сет не се различаваше съществено от първия. Федерер проби за 3:2, след което поведе с 4:2. Хуан Мартин имаше своя брейкбол за връщане в битката при 3:4, но не успя да вкара ретур при втори сервис на Федерер. Швейцарецът не остави повече възможности на съперника си и затвори мача с 6:3, 6:4.

В своя мач №1000 Надал загуби сет на нула, но обърна Колшрайбер

В своя мач №1000 Надал загуби сет на нула, но обърна Колшрайбер

Нишикори продължава след близо 3 часа игра

В следващия кръг съперник на Федерер ще бъде испанецът Роберто Баутиста Агут, който заема 18-о място в световната ранглиста. Агут обърна американеца Сам Куери и го победи с 3:6, 6:2, 6:3, като успя да пробие пет пъти съперника си.

Томас Бердих не срещна особена съпротива от Жил Мюлер и го победи с 6:3, 6:4, а Адриан Манарино спечели трисетов двоубой срещу Борна Чорич с 4:6, 6:2, 7:6(3).