Руснаците Елгин и Кузнецов ще играят на финалa на турнира по двойки от Garanti Koza Sofia Open 2017 в неделя. Двамата надиграха хърватина Павич и австриеца Пея с 6-4, 6-4 в мач продължил 1 час и 2 минути.

Давид Гофен спечели битката на белгийците и ще играе на полуфинал в "Арена Армеец"

Давид Гофен спечели битката на белгийците и ще играе на полуфинал в "Арена Армеец"

Героят за Купа Дейвис Стив Дарси игра само във втория сет

До първи пробив достигнаха руснаците, които се възползваха от грешки на съперниците си и поведоха с 2:1. Това им даде сериозно психологическо предимство и разчитайки на добрия си синхрон след сервис затвориха първия сет с 6-4 за 27 минути.

Във втория сет Елгин и Кузнецов спечелиха решителния пети гейм, като показаха завидна защита от задната линия. Те не допуснаха изненади, когато подаваха и със заучени комбинации печелеха. Макар и завършил отново с резултат 6-4, втория сет продилжи 33 минути.

Снимка 277975

Източник: LAP.bg

Михаил Елгин е известен с това, че има изиграни повече от 90 финала на Челънджъри и Фючърси. Той също така има 15 мача в турнири от Големия шлем, загубил е всички тях...

Андрей Кузнецов, възползвайки се от кризата в руския тенис, за кратко беше №1 за своята страна. Той е човекът наследил на трона на младежкия Уимбълдън Григор Димитров, спечелвайки турнира през 2009-а година.

Снимка 277976

Източник: LAP.bg

Резултати и програма за петък, 10-ти февруари:

Роберто Баутиста-Агут (Испания) 4 - Жил Мюлер (Люксембург) 5 7-5, 7-6(5)

Давид Гофен (Белгия) 2 - Стив Дарси (Белгия) 6-1, 6-3

двойки: Михаил Елгин (Русия)/Андрей Кузнецов (Русия)  - Мате Павич (Хърватия)/Александер Пея (Австрия) 6-4, 6-4

Григор Димитров (България) 3 - Виктор Троицки (Сърбия) 9

Николоз Басилашвили (Грузия) - Мартин Клижан (Словакия) 8