Грузинецът Николоз Басилашвили хвърли бомбата на Garanti Koza Sofia Open 2017, след като победи световния №8 и водач в схемата Доминик Тийм с 6-4, 6-4. Срещата продължи 1 час и 18 минути. Басилашвили е №87 в ранглистата на АТП, а Тийм - №8.

Виктор Троицки обърна Робин Хаасе и чака Григор Димитров

Виктор Троицки обърна Робин Хаасе и чака Григор Димитров

Публиката помогна на сърбина да се събуди и върне в мача

Мачът започна с много мощни сервиси и на двамата тенисисти. Първата точка спечелена от посрещач стана след двойна грешка на Басилашвили.

В третия гейм грузинецът пропусна удобна възможност да поведе с 40-0. До 3-3 продължи бомбардировката от двете страни.

В седмия гейм Тийм направи двойна грешка и даде възможност на Басилашвили да го пробие. Грузинецът продължи с невероятните си сервиси и за 30 минути спечели първия сет с 6-4.

Снимка 277826

Във втората част грузинецът изненадващо продължи да доминира и спечели подаването на съперника си в третия гейм. В него Тийм водеше с 40-0, но агресивните ретури на грузинеца му донесоха успех.

Басилашвили продължи с много силната си игра. Тийм се ограничаваше да печели подаванията си и да не допусне увеличаване на разликата. Това се оказа фатално.

При 5-3 Басилашвили достигна до два мачбола спасени от Тийм с отлични сервиси.

Следващият, оказал се последен гейм, беше прекъснат за около 10 минути, защото имаше припаднала жена на трибуните. Това не се оказа фатално за Николоз, който имаше нови два мачбола.



След мача Басилашвили си направи селфи с публиката и получи бурни аплодисменти. Утре той ще играе със словака Мартин Клижан. А в събота може да се срещне с Григор Димитров.