Световният № 2 в тениса Новак Джокович отпадна още на осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Той беше отстранен от Ник Кирьос в два сета - 6:4, 7:6(3). Това е втора поредна победа за австралиеца само в рамките на две седмици срещу този съперник след като го спря и в Акапулко.

Победителят възхити с непоколебимата си игра и с това, че запази високо ниво на представяне от първата до последната точка. Кириос се очертава като най-неудобния съперник за Ноле, който и при двете си загуби не успя да запише дори сет на сметката си. Основното оръжие на Кириос и този път беше началния удар, като успя да вкара 14 аса и спечели 86% от точките при първия си сервис.

Мачът Надал - Федерер е факт, Джокович отново се справи с Дел Потро

Мачът Надал - Федерер е факт, Джокович отново се справи с Дел Потро

Кирьос отстрани Саша Зверев

Кирьос започна с летящ старт и направи пробив още в първото подаване на Джокович. Това се оказа достатъчно за спечелването на сета. Опитите на бившия № 1 в света за обрат се оказаха неуспешни. Нещо повече, той трябваше да спасява още един брейкпойнт. При 5:4 16-ият в света излезе да сервира за сета и заслужено го взе.

Вторият сет отново премина при доминацията на сервиращите и логично се стигна до тайбрек. В него Кирьос дръпна с 2:0 с минибрейк. След това изигра няколко безупречни точки и поведе с 5:2. Ноле прати форхенд далеч от целта, което даде 4 мачбола пред Кирьос. Австралиецът успя да реализира втория на свой сервис и с това да спечели срещата.

Отстранилият Григор Димитров Джак Сок успя да се класира за четвъртфиналите след нова много трудна победа. Този път той успя да отстрани тунизиеца Малек Джазири отново в три сета - 4:6, 7:6(1), 7:5.