Тази нощ бяха определени първите два полуфиналиста на турнира от сериите "Мастърс" BNP Paribas Open в Индиън Уелс. Това са Стан Вавринка и Пабло Кареньо Буста, които постигнаха трисетови победи на четвъртфиналите.

Стан Вавринка се наложи трудно над Доминик Тийм с 6:4, 4:6, 7:6(2). Така Стан попадна за първи път сред последните четирима в Калифорния, след като през 2008-а и 2011-а бе спрян съответно от Джокович и Федерер.

Първият сет започна с по един разменен пробив, а Вавринка го спечели с късен решаващ брейк в десетия гейм за 6:4.

Във втория сет нещата се обърнаха. Този път австриецът успя да пробие за 2:1 и въпреки опитите на Вавринка да натисне, успя да задържи серис геймовете си и да спечели сета също с 6:4.

Решителният трети сет беше особено драматичен. Още в първия гейм швейцарецът беше принуден да отрази две точки за пробив. Нещо повече. В следващия гейм той успя да пробие противника си и след това да поведе с 3:0. Тийм върна пробива за 2:3. Решаващ момент настъпи при 4:4, когато пред австриеца имаше скрит мачбол. Той дори игра на втори сервис на Вавринка, но не издържа и изкара форхенд в аут, а след два добри сервиса швейцарецът удържа подаването си.

Световният № 70 изхвърли Бердих, Вавринка и Гофен напред

Световният № 70 изхвърли Бердих, Вавринка и Гофен напред

Душманинът на Мъри Поспишил напусна борбата

Така съдбата на мача трябваше да се реши в тайбрек. Той започна след 2:25 ч. на корта и Вавринка проби пръв за 2:0 след сбъркан форхенд от съперника му, но Тийм бързо навакса брейка. Стан обаче продължи да притиска младока и двамата смениха полетата при 4:2 в негова полза. Вавринка проби отново за 5:2, а с ас си осигури нови 4 мачбола и всичко приключи с бекхенд в мрежата на Тийм.

Снимка 283915

Източник: EPA/БГНЕС

Пабло Кареньо Буста

В другия четвърфинал Пабло Кареньо Буста спаси два мачбола, за да се наложи над Пабло Куевас с 6:1, 3:6, 7:6(4). Така ой се класира за първи път в кариерата си за полуфинал на турнир от сериите "Мастърс".

Първият сет премина изцяло при превъзходството на испанеца. Той проби още първия гейм на противника си, доминираше до края в разиграванията и се наложи с 6:1.

Във втория сет отново наблюдавахме обрат. Този път уругваецът направи пробив за 2:1,а след още един в края спечели с 6:3.

Куевас дори удари първи в третия сет с пробив за 3:1, само че Кареньо Буста не му позволи да се измъкне и веднага направи рибрейк, а в последните си две подавания по пътя към тайбрека, спаси и два мачбола. Испанецът в крайна сметка наложи волята си в решителните мигове и след 7:4 точки в тайбрека си осигури участието на полуфинала.