Британският "The Telegraph" постави Григор Димитров, който през тази седмица се смъкна на 12-о място в ранглистата, сред "разочарованията" в световния тенис за последните няколко седмици.

Гришо отпадна още в първия кръг в Рим, след като отстъпи пред Хуан Мартин Дел Потро.

Ето какво пишат за него след това му поражение:

Григор Димитров се закача с Новак Джокович: Не мога да си представя какво е да си на 30 години

Гришо се закача с Ноле: Не мога да си представя какво е да си на 30 години

"Вече ги наближавам и аз"

"Изглеждаше, че 26-годишният тенисист отново е поел по правилния път с рейда си до четвъртия кръг в Мадрид. Но българинът допусна загуба в първи кръг в Рим. Неговото поражение от Хуан Мартин дел Потро бе четвъртото му отпадане в първия му мач в последните пет турнира.

Всичките му четири загуби са срещу по-нискоранкирани съперници като световният №385 Томи Робредо се възползва от липсата на увереност на Димитров в Мароко миналия месец.

Джон Макенроу за Гришо: Най-накрая извлича полза от всичките умения, които притежава

Джон Макенроу за Гришо: Най-накрая извлича полза от всичките умения, които притежава

"Комисаря на тениса" счита, че българинът трябва да обърне внимание на психологическата част

Лесно е да забравим, че Димитров стигна до полуфиналите на Аустрелиън Оупън през януари и бе близо до това да преодолее Рафа Надал в петсетова и петчасова битка.

Може и да е съвпадение, че периодът на загуби за Димитров идва по време, когато има нови спекулации за връзката му с певицата Никол Шерцингер.

Нивото на концентрация на българина страдаше преди от неща извън корта и неговият екип без съмнение го е инструктирал да се концетрира върху целите си, ако иска да изпълни потенциала си".