Цветана Пиронкова започна 2017-а година с изключително напрегната и драматична победа.

Българката стартира участието си на турнира в китайския град Шензен с успех срещу рускинята Галина Воскобоева, която се състезава за Казахстан.

Мачът продължи цели 2 часа и 18 минути, а Цвети се наложи с 6:4, 5:7, 6:3.

Пиронкова вече води с 3-1 победи срещу намиращата се сега на 312-о място съперничка.

Китайци полудяха по Цветана Пиронкова

Китайци полудяха по Цветана Пиронкова

Българката зарадвана от привържениците си

За последно, преди днешния си сблъсък, двете играха в Маями през 2014 година, когато Пиронкова се наложи с 6:2, 7:5.

Днес победата дойде за Цвети след изиграването на три сета, като тя спечели първия, но допусна изравняване на резултата, след което напрегната трета част от срещата й донесе по-скоро заслужен успех.

В първия сет двете си размениха по един ас, но Цвети демонстрира по-солидна психика, като на цели 3 пъти проби опонентката си за крайното 6:4.

Не точно така стояха нещата в следващата част от мача, в която тенисистките изиграха цели 12 гейма, като Пиронкова записа два пробива, но допусна три пъти да бъде надигравана при свои подавания, отстъпвайки с 5:7.

Григор Димитров започва в Бризбейн срещу палача си от Уимбълдън

Григор Димитров започва в Бризбейн срещу палача си от Уимбълдън

На двойки негов партньор е пакистанеца Куреши

Третият сет не стартира никак добре за пловдивчанката, която набързо бе пробита от опонентката си, повела й с 2:0 гейма, но с перфектен сервис и няколко блестящи излизания на мрежата, Цветана обърна резултата до 4:2, след което просто трябваше да доиграе мача, за да го спечели безпроблемно. Така и стана.

29-годишната българка очаква спечелилата срещата между Алисън Риск от САЩ и китайката Лин Зу в следващата фаза от надпреварата.