Финалистът от миналата година от Garanti Koza Sofia Open, Виктор Троицки (Сърбия) победи  Робин Хаасе (Холандия) с 2-6, 6-4, 7-6(3) и ще играе утре най-вероятно на четвъртфинал с Григор Димитров. Поставеният под №9 Троицки се наложи да прави обрат, след като загуби убедително първия сет. Срещата продължи 1 час и 54 минути.

Той имаше подкрепата на публиката и успя да си върне коцентрацията, която липсваше в началото на срещата.

Първите два гейма от мача продължиха общо 10 минути, като и двамата имаха възможности за пробив. От такава успя да се възползва Хаасе  и той поведе с 2-0.

Руснаците Елгин и Кузнецов са първите полуфиналисти в турнира на двойки

Руснаците Елгин и Кузнецов са първите полуфиналисти в турнира на двойки

Те победиха трудно Дуди Села и Раду Албот

Холандецът спечели следващото си подаване на нула. При последната точка той прекъсна разиграването, претендирайки за аут и тръгна към стола за почивка. „Ястребовото око" показа, че е прав.

Хаасе продължи да доминира в играта и след още един пробив затвори сета на 6-2 за 27 минути. Троицки основно се ограничаваше да недоволства от съдийските отсъждания.

Снимка 277802

Във втората част Троицки изравни играта и успя да спечели подаването на Хаасе в петия гейм и да поведе с 3-2. При 4-3 за сърбина Хаасе имаше пет възможности да се завърне в сета, но Троицки с подкрепата на публиката успя да ги неутрализира.

Сърбинът спечели втората част с 6-4 за общо 48 минути. Публиката остана много доволна от това, че ще може да наблюдава още сет от този интересен мач.

Третият сет започна с оспорван гейм завършил с пробив за Троицки. Хаасе се върна за 2-2, като решителната точка беше спечелена след спорно съдийско решение.

Последваха геймове, в които подаващите печелеха, но имаше много оспорвани и красиви разигравания. Имаше и възможности за пробиви, но закономерно мачът трябваше да се реши в тайбрек.

Първите мини пробиви направи Троицки за 4-1, когато съперникът му на два пъти изкара топката в аут. Това се оказа решаващо и той се наложи със 7-3.

Снимка 277803