„Започнах бавно в началото на първия сет, но после играх добре" - каза Жил Мюлер.

Жил Мюлер ще играе утре на четвъртфинал на Garanti Koza Sofia Open 2017 с победителя от миналата година Роберто Баутиста-Агут. Представителят на Люксембург победи в един много приятен за гледане мач Михаил Южни от Русия с 6-3, 7-5 за 1 час и 21 минути.

Роберто Баутиста-Агут изигра тежък сет срещу квалификанта Седрик-Марсел Щебе

Роберто Баутиста-Агут изигра тежък сет срещу квалификанта Седрик-Марсел Щебе

Германецът измори победителя от миналата година

Южни направи първия пробив в мача и поведе с 2-1. В шестия гейм представителят на Люксембург отговори подобаващо и изравни за 3-3. Руснакът загуби подаването си като направи двойна грешка в решителната точка.

Мюлер взе нещата в свои ръце и спечели следващите три гейма и затвори първия сет с 6-3 за 34 минути.

Представителят на Люксембург проби още в първия гейм на втората част. В решителната точка съдията от Нова Зеландия отсъди ас на Южни, но ястребовото око показа аут. Мюлер спечели последвалото разиграване.

Снимка 277765

Източник: LAP.bg

Руснакът възстанови равенството за 2-2, след няколко лоши удара на Мюлер и двойна грешка в края на гейма. До 5-5 и двамата печелеха подаванията, като по-трудно това се отдаваше на Мюлер.

В 11-тия гейм представителят на Люксембург получи три възможности за пробив и успя да реализира последната. Последва формален гейм, с който той узакони победата си с 7-5. Вторият сет се игра 45 минути.

Снимка 277766

Източник: LAP.bg