Уволнението на мениджъра на Лестър Клаудио Раниери предизвика бум от възмущение във футболния свят. Само преди 9 месеца той успя да изведе отбора до историческа титла във Висшата лига. Сега отборът има проблеми. Бори се за оцеляване във Висшата лига, в неделя отпадна от ФА Къп, а в сряда отстъпи с 1:2 като гост на Севиля в първия 1/8-финал.

"Необяснимо, непростимо и тъжно" - така Гари Линекер описа уволнението на Клаудио Раниери от Лестър "след всичко, което той стори".

Лестър уволни Клаудио Раниери!

Лестър уволни Клаудио Раниери!

Решението беше определено като "болезнено, но необходимо"

"Не бях изненадан, но съм разочарован. Той свърши страхотна работа в Лестър. Когато отборите не вървят, собствениците предприемат панически ходове, което е тъжно. Той обаче може да си тръгне с високо вдигната глава", каза бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап.

"Решението на Лестър да уволни Раниери е пълна безумица. Това, което им се случи предния сезон, бе ненормалното, а не това, което става сега. Те трябва още утре сутрин да вдигнат паметник на Раниери. А се питате защо много футболисти не искат да стават треньори след края на кариерите си," написа Карагър.

Рио Фърдинанд добави: "Току-що видях новината за Раниери. Шокиран съм, след снощната им игра! Печели първенството и все пак не му се даде шанс да се бори за оцеляването. Не е истина!"

Жозе Моуриньо към Клаудио Раниери: Никой не може да ти отнеме постигнатото, приятелю!

Моуриньо към Раниери: Никой не може да ти отнеме постигнатото, приятелю!

"Това е модерният футбол"

Коментарите на повечето медии по света гласят подобни настроения - Daily Mail написа, че играта е "загубила душата си".

Дан Роун от ББС написа:"Раниери и чудото му ни напомниха защо обичаме спорта. Магията, измъкването, чудото. Уволнението му само подчертава безскрупулната грубост на спорта."

Коментаторът на BT Sport в Англия Иън Дарки бе още по-директен: "Безскрупулно, цинично, лишено от класа, неблагодарно уволнение на Клаудио Раниери. Срамота, Лестър."