Деца на военнослужещи от НАТО почиваха две седмици във Военнопочивен дом - Сарафово, град Бургас, съобщиха от Министерството на отбраната.

Почивката на децата е завършила вчера, 16 юли.

Международният детски лагер е бил организиран от Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" на Министерството на отбраната по линия на CLIMS \Международна организация за обмен на почиващи от страните-членки на НАТО|.

Тази година общо 91 деца от Франция, Испания, Полша, Германия и България, на възраст между 14 и 17 години, са били на почивка у нас. На специално тържество, организирано от ИА "Военни клубове и военно-почивно дело", всички те са получили грамоти, награди и сувенири.

"CLIMS играе изключително важна роля за реализирането на социален и културен обмен между децата на военнослужещи от различните страни - членки на НАТО. В международния лагер в Сарафово те се възпитават в духа на евроатлантическите ценности, научават се да живеят в мултинационална среда и развиват своите социални умения и физически способности", каза Мария Димчева, изпълнителен директор на ИА "Военни клубове и военно-почивно дело" и вицепрезидент на CLIMS.

На тържеството за закриването на лагера са присъствали областният управител на Бургас Константин Гребенаров, командирът на военноморска база Бургас комодор Георги Мотев и други гости.