Амстердам е един от най-романтичните и красиви градове в Европа, който ежегодно привлича милиони туристи с впечатляващите си културни наследства, красива архитектура, уютни барове и, разбира се, стотиците кофишопове.

За онези от нас, които се чудят къде да прекарат незабравим уикенд или седмица в дните между зимата и пролетта, Амстердам определено е място, което бихме обмислили.

Снимка 227317

Източник: iStock

Тъй като месец март е сравнително студен в Холандия и не се счита за активен туристически период, цените на полетите и хотелите са приятно достъпни. Възможно е да намерим двупосочен самолетен билет за по-малко от 80 евро, а двойна хотелска стая би могла да струва по-малко от 50 евро.

Снимка 330305

По това време на годината липсват и огромните тълпи от чуждестранни туристи, които задръстват тесните улички в централната част на града, където са концентрирани повечето интересни барове, кофишопове и Кварталът на червените фенери.

Снимка 316082

Източник: iStock

В същото време, закритите лодки и откритите гондоли не прекъсват курсовете си по многобройните канали на града, а билетите за тях са с няколко евро по-евтини, отколкото през активния туристически период.

Въпреки че със сигурност ще бъдем посрещнати от студен холандски вятър, който е типичен за това време на годината, многобройните пекарни и арт кафенета неминуемо предлагат топлина, приятна и задушевна атмосфера, както и по-достъпни цени.

Март е прекрасно време за посещение на града, тъй като едва ли ще се изкушим да лежим цял ден на полянка в някои от парковете, препичайки се на слънце и отпивайки холандска бира, а ще използваме по-ниските температури като предпоставка за културни забавления на закрито.

Амстердам е дом на десетки музеи и изложбени галерии, които много туристи не успяват да посетят, заради други атракции по време на топлите месеци.

Снимка 319294

Източник: iStock

Емблематичните кофишопове също работят на пълни обороти и през март, а хубавото в случая е, че едва ли ще бъдем заобиколени от шумни групи почерпени младежи и студенти, за да се насладим на автентичната атмосфера на всеки един от тях.