В Мадрид отвори врати Atlantis Aquarium - първият интерактивен аквариум в Испания, но и в Европа. Той е по проект на Parques Reunidos, има площ от 6000 квадратни метра, капацитет от повече от 2 300 000 литра вода и е с голямо разнообразие на обитатели от морския свят.

Дотук нищо по-различно от всеки друг голям аквариум по света. В Atlantis Aquarium обаче се използва най-съвременна технология, за да предаде едно важно послание.

Аквариумът има една основна цел - да образова посетителите си относно заплахата, засягаща морското биоразнообразие и цялата хранителна верига. Прави го с повече и с по-пълна информация за това колко важно е устойчивото развитие и от какво знание е то за водните екосистеми. А по този начин и насърчава за тяхното опазване.

Завладяващото пътешествие в Atlantis Aquarium започва с видео как метеорит пада върху Мадрид и разрушава града. Кратното филмче има за цел да отправи послание с предупреждение за последиците от измененията в климата. А по време на разходката посетителите ще видят морския свят по различен начин - благодарение на технологията на виртуалната и аугментираната реалност, както и чрез интерактивни екрани и предизвикателства, пише ABC.