Свикнали сме, когато говорим за родното Черноморие и английски туристи, веднага да се сещаме за Слънчев бряг. Но нискотарифна авиокомпания пусна директни полети до Варна и сега градът се промотира като наистина привлекателна дестинация сред жителите на Острова.

Daliy Mail публикува статия за морската ни столица. "България е в пъти по-евтина от Ница и почти толкова приятна. Черно море има дълбоки сини води и мек златен пясък", е обобщеният коментар на англичаните.

Снимка 334891

Източник: iStock

В статията става ясно, че се визира най-вече Варна, която е все по-достъпна по въздух. Пояснено е, че това е третият по големина град в България, страна от бившия Източен блок. 

Германските и полските туристи са открили тази част от родното Черноморие още преди десетилетия, а сега тя е сред новите дестинации и за англичани. За тези, които не са поблазнени от алкохолния туризъм и денонощните партита в Слънчев бряг.

Снимка 334896

Източник: Facebook / Варна (Varna)

"В свят, в който всеки град се описва като Венеция на севера или Париж на Юга, тази част от България се смята, че може да бъде новата Ривиера", се пише още в статията.

Варна е описана като също толкова слънчева и приятна, колкото Ница, но на тройно по-ниска цена. Нощният живот също не е за подценяване. А най-големият недостатък на морската ни столица е, че ги няма яхтите, които създават голяма част от чара на френската Ривиера.

Снимка 334892

Източник: iStock

Просто на притежателите им им е прекалено евтино във Варна. Самият град живее един живот, а курортите около него - друг, собствен и различен. Най-популярният сред тях е Златни пясъци. Но, все пак, Черноморието не е Френската Ривиера, заключват англичаните.