В Ню Йорк - град с повече от 24 хиляди заведения за хранене, много от които доставят храната и по домовете, един нов ресторант се опитва да пробие с малко по-различна концепция, изискваща повече усилия от наша страна, за да вечеряме.

Zauo е японска верига за ресторанти, която наскоро отвори заведение в Челси, Манхатън. Най-интересното в менюто им е уникалната възможност да хапнем риба, за която обаче трябва да се погрижим сами...

Така 134-местният ресторант има строга политика - рибата, която уловим, ще бъде тази, която ще се озове в чинията ни след това.

За целта има няколко водни басейна с различни видове риба, разположени на двата етажа на ресторанта. Затова е важно първо да решим каква риба ни се яде, за да може персоналът да ни ориентира към точното място за риболов.

Другото интересно за ресторанта е, че след като сме приключили с улова, независимо дали става дума за омар, сьомга или нещо друго, може да избираме между няколко варианта на приготвяне -включително и опция на супа.

Разбира се, менюто предлага и много други възможности за хранене за тези, които все пак не желаят сами да хващат вечерята си.