Утре волейболния мъжки отбор на ЦСКА приема швейцарския шампион Амрисвил в първи мач от 1/16-финалите във втория по сила европейски турнир за Купата на ЦЕВ. Мачът ще се играе в най-голямата зала в България - "Арена Армеец", а началният час е 19:00.

На пресконфереция в пресклуб "България" страши-треньорът Александър Попов каза, че няма проблеми с играчите в състава преди първия мач срещу Амрисвил. Но заяви още, че не очаква лесно елиминиране на противника поради наличието в състава им на двама канадци, французин, германец и сърбин.

"Нямаме илюзии, че ще бъде лесно да ги елиминираме. Амрисвил са отбор от средноевропейска класа и разполагат с петима чужденци. Не ги подценяваме. Опазихме се от контузии и от грипа в коварното време. Пламен Шекерджиев, който игра с младежкия национален отбор на България, не е тренирал с нас през последните няколко седмици. Това ме притеснява само около състава", заяви Попов.

"Целта не ни е да пълним "Арена Армеец". Не затова заехме залата за този мач. Просто той е специален, защото след пет години кретане се завърнахме. Много е хубаво, че феновете не ни обърнаха гръб и ни подкрепяха през цялото време. Благодарение на феновете, на доброжелатели, съумяхме и да намерим спонсор в лицето на Мариян Колев. Искаме да се върнем във времето, когато биехме грандове в Европа като Зенит и други. Утре ще бъде смао първата стъпка към това завръщане", добави той.

Не се знае още дали националът Николай Николов ще се завърне в ЦСКА, след като се раздели с руския Енисей (Красноярск).

"В следващите дни ще говорим и ще стане ясно бъдещето на Ники Николов. Негово ще е решението дали да остане при нас", обясни Александър Попов.