Вторият по сила германски волейболен отбор Фридрихсхафен е препятствието, което трябва да преодолее българския шампион Нефтохимик за да попадне в групите на Шампионската лига.

Марица трябва да се справи със Сало и Енисей, за да влезе в групите на Шампионската лига

Марица трябва да се справи със Сало и Енисей, за да влезе в групите на Шампионската лига

Финландки и рускини са на пътя на българките

Съперникът е шампион на Европа през сезон 2006-2007 и е редовен участник в най-силния клубен турнир. 12-те най-силни тима директно получиха места в груповата фаза, а за останалите 8 квоти ще се борят общо 20 отбора.

Нефтохимик е сред непоставените тимове и задължително трябваше да се падне с някой от грандовете. Бургазлии трябва да са доволни, че избегнаха водения от Пламен Константинов Локомотив (Новосибирск), както и Сър Сикома Колуси на новия приятел на Елица Василева, Атанасийевич, турския Фенербахче и полския Ястржебски.

Атанасийевич е новото гадже на Елица Василева

Атанасийевич е новото гадже на Елица Василева

Българката е била засечена със сръбския диагонал в Белград

През миналия сезон само един непоставен отбор - словенският АШ Волей Любляна успя да се промъкне в групите. Ако нашите шампиони отпаднат, те ще продължат в турнира за Купата на ЦЕВ. Там техен първи съперник би бил чешкият Дукла (Либерец).

Все още не се знае кой ще води отбора през новия сезон. Петър Дочев изведе Нефтохимик до титлата, но след като не можа да спечели Купата на България договорът му не беше продължен. Най-вероятният му заместник е бившият селекционер на юношите на България, Николай Желязков.

Много е възможно Мартин Атанасов да премине във Фирдрихсхавен и да се изправи срещу българския шампион. Трансферът на Малката Салатка се очаква да бъде потвърден в най-скоро време.

Снимка 289251

Източник: LAP.bg