Днес, с умерен и временно силен североизточен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. В Северна България и високите котловинни полета ще вали сняг, в Горнотракийската низина, със застудяването дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг; само в крайните югозападни райони валежът ще остане от дъжд. Ще се образува снежна покривка, а на много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 3° и 2°, по-високи в крайните югозападни райони.

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е умерен до силен от изток- североизток, по най-високите върхове - от юг, привечер ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от мокър сняг, в южните райони - от дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 6°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е предимно 3 бала.