Норвежецът Александер Аамодт Шилде поведе след първата половина на алпийската комбинация, провеждаща се в италианския курорт Санта Катерина. Той стартира с №12 и даде най-добро време от 1:32.65 мин.

Изненадващо, специалистите в скоростните дисциплини не се представиха добре. Шетил Янсруд от Норвегия, който беше спечелил и трите Супер Г през този сезон, остана едва шести с изоставане от 1.36 сек. Пред него на 1.13 сек. след водача е Доминик Парис от Италия.

Това даде шанс за челно класиране на „техничарите" Марсел Хиршер и Алексис Пинторо, които най-вероятно ще си оспорват победата след слалома, започващ в 15:00 часа.

Петкратният носител на големия кристален глобус Хиршер е втори с време 1:33.44, с изоставане от 79 стотни. Ако не се случи нещо непредвидено, няма как победата да се изплъзне от австриеца. Марсел стартира с №31, защото няма добри класирания в Супер Г.

Пинторо е трети на 5 стотни за втория и е единствения друг претендент за крайната победа в първата алпийска комбинация за сезона.

Марсел Хиршер

Източник: GettyImages

Марсел Хиршер

Интересен факт е, че на абсолютно същата пистата само с две врати по-малко във вторник Янсруд беше убедителен победител, Шилде завърши четвърти, а Хиршер 47-ми с изоставане от почти три секунди и половина. Тогава Пинторо завърши 15-ти. Вторият Райхелт не стартира в комбинацията.

Три от три за Шетил Янсруд в Супер Г

Три от три за Шетил Янсруд в Супер Г

Марсел Хиршер не можа да вземе точки

От фаворитите не можаха да завършат Карло Янка, Кристоф Инерходери Матьо Февр.