Шведката Фрида Хансдотер спечели първата си победа от началото на сезона в състезанията за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Тя триумфира в слалома в австрийския зимен център Флахау, като показа, че започва да навлиза в оптимална форма. Хансдотер водеше още след първия манш и не изпусна победата. 31-годишната скиорка записа общо време от двата манша 1:51,40 минути.

Втора във вчерашния слалом остана норвежката Нина Льосет. Тя направи много силен втори манш и изостана на 58 стотни от победителката.

Третата позиция бе разделена от Микаела Шифрин и Уенди Холденер, които останаха на 78 стотни от Хансдотер. Американката направи изненадващо слаб първи манш, в който изоставаше на 1,38 секунди от лидерката, и макар да даде всичко от себе си във второто спускане, не успя да навакса изоставането си.

Българката Мария Киркова взе участие в първия манш, но остана последна на повече от 9 секунди зад лидерката и не се класира за втория етап на надпреварата.

След вчерашния старт Шифрин остава начело в генералното класиране с 1008 точки, пред Лара Гут с 643 и Теса Уорли с 563.

В битката за Малкия кристален глобус в слалома Шифрин също е първа с 560 точки, пред Вероника Велез-Зузулова с 435, Уенди Холденер с 400, Фрида Хансдотер и 322 и Нина Льосет с 302 точки.