Бингол ПОСЛЕДНО: ••Загиналите са най-малко 84 души, а 390 са ранени, съобщи министърът на промишлеността и търговията Али Джошкун. Той посочи, че под развалините на общежитието все още се намират 118 деца.
По-късно обаче се появи информация, че повече от 100 души са загинали при земетресението, а други 400 са ранени. До момента от развалините на училищния пансион са извадени 25 тела, но 70 други деца са спасени. 12-годишно момче, което беше извадено от сградата каза, цитирано от Би Би Си, че е чуло виковете за помощ на много свои приятели, които все още се намират вътре. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който замина за засегнатата провинция Бингьол заяви, че му е съобщено за повече от 200 души, които се намират под развалините на срутилите се сгради.••

Земетресение със сила 6.4 по скалата на Рихтер разлюля около 03.37 часа местно време югоизточната турска провинция Бингьол, разположена на около 690 км от Анкара. Трусовете са траяли 17 секунди и по думите на един от спасителите всички сгради в окръга са разрушени.

БинголПо първоначални данни под разрушенията са загинали повече от 30 души, а в градската болница са докарани над 200 ранени.

В същото време обаче министърът на жилищното строителство на Турция Зеки Ергезен е заявил пред частната местна телевизия NTV, че жертвите са 150 души, а 300 са ранени. Би Би Си коментира, че министърът не е казал откъде разполага с тази информация.

В резултат на земетресението, в град Бингол, е рухнала сградата на ученическо общежитие, като под отломките се предполага, че са затрупани около 150 ученика.

БинголПристигналите на мястото на трагедията войници от турската армия са успели да освободят около 50 - 60 от децата, съдбата на останалите е неизвестна.

В училището по принцип учат 230 деца.

Съобщава се и за разрушени няколкостотин сгради в 250-хилядния град Бингол населен придимно с кюрди.