Заразените с коронавирус в САЩ са под 50 000 за първи път от четири дни, показват данните на Университет "Джонс Хопкинс", въпреки че експерти се опасяват, че празненствата на Деня на независимостта през уикенда ще разпространят заразата, пише "Гардиън".

В САЩ са регистрирани 45 300 нови случая в събота, след като в продължение на три дни бяха над 50 000.

Кание Уест се кандидатира за президент на САЩ

Кание Уест се кандидатира за президент на САЩ

През ноември, той ще бъде съперник за Белия дом на настоящия държавен глава Доналд Тръмп и демократа Джо Байдън

Спадът в събота не означава, че ситуацията в държавата се подобрява.

САЩ са най-засегнатата държава в света с 2,8 милиона случая и близо 130 000 починали.

Към 15 юни САЩ съобщаваха под 20 000 случая на ден.

Тръмп се похвали с броя тестове в САЩ след рекордните 50 000 случая

Тръмп се похвали с броя тестове в САЩ след рекордните 50 000 случая

Отново обвини "фалшивите новини"

По време на реч вчера за Деня на независимостта президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че 99% от случаи на коронавирус в САЩ са "напълно безобидни". Той се опита да омаловажи пандемията от коронавирус и в същото време предупреди Китай, че ще бъде "подведен под отговорност".

"Ударени сме от вирус, който дойде от Китай", каза той, предизвиквайки силни освирквания и аплодисменти от някои от присъстващите по време на речта. Според него стратегията на САЩ срещу коронавируса работи. "Ние се учим как да потушим пламъците", отбеляза той.

"Досега тествахме почти 40 милиона души...99% от случаите са напълно безобидни. Нито една друга държава няма такива резултати, защото нито една друга страна не е тествала толкова много по отношение на количество и качество", смята той.

Тръмп удари крайната левица и медиите за 4 юли

Тръмп удари крайната левица и медиите за 4 юли

Похвали се с предстоящата победа над коронавируса

Не е ясно как Тръмп достигна до числото "99%".

Той също разкритикува Китай.

"Потайността, заблудата и прикриването от страна на Китай позволиха да се разпространи по целия свят...Китай трябва да бъде подведен под пълна отговорност", закани се Тръмп. Белият дом не разкрива към момента какви мерки ще предприеме срещу Пекин.

В противоречие с мрачните прогнози на доктор Антъни Фаучи и други здравни експерт, президентът оптимистично заяви, че най-вероятно ще имат лекарства или ваксина против коронавируса преди края на годината.

Президентските избори в САЩ са на 3 ноември.