От днес започва постепенното отпадане на строгите мерки, въведени в Англия срещу разпространението на коронавирус.

Припомняме, че блокадата в Англия ще бъде свалена на четири фази. Това обяви в края на февруари премиерът на Великобритания Борис Джонсън пред Камарата на общините.  Ограничителните мерки ще бъдат отменени изцяло от 21 юни.

По време на първата фаза всички училища в Англия отварят от днес и на хората ще им бъде позволено да се социализират в парковете и на обществени места с още един човек от посочената дата.

От 29 март, когато започват Великденските празници, ще могат да се събират в паркове и градини до шестима души или две домакинства.

Ще бъде направен преглед на международната забрана за пътуване, като 17 май е възможно най-ранната дата за почивка в чужбина.

От 12 април най-рано магазините, фризьорските салони, козметичните студиа, библиотеките и други ще бъдат отворени.

Лондон въведе нови изисквания за излизащите от Англия за чужбина

Лондон въведе нови изисквания за излизащите от Англия за чужбина

Да попълват нова декларация за повода за пътуването...

От 17 май най-рано две домакинства или групи до шестима души ще могат да се събират на закрито, а също така ще бъде позволена ограничена група от фенове на спортни събития.

От 21 юни най-рано всички останали ограничения ще бъдат отменени, нощните клубове ще бъдат отворени и ще се разрешават по-големи събития.

Премиерът е разпоредил да се направят и няколко прегледа, включително дали хората трябва да показват, че са ваксинирани срещу коронавируса или да представят тест с отрицателна проба. Ще се направи проверка дали "сертификат за COVID статут" може да позволи на хората, които са ваксинирани или са с отрицателна проба за коронавирус да правят неща, които няма да бъдат позволени на тези, които не могат да докажат статута си.

Ще се проучи програма за извършване на тестове и други мерки при организиране на събития с повече хора.

На 8 март отварят училищата в Англия

На 8 март отварят училищата в Англия

Нови мерки от правителството