Трима души са загинали при тежко пътно произшествие в Източна Унгария, в близост до град Бихаркерестеш, съобщи унгарският вестник Hungary Today.

Министерството на външните работи обяви, че в инцидента няма загинали и пострадали българи. От унгарската полиция са информирали българската дипломатическа мисия и че към момента няма данни за участие на български граждани в инцидента.

По думите на говорителя на местната полиция в инцидента са участвали български микробус и камион от полски произход. Произшествието е станало в ранните часове на деня. Към момента не е ясна причината за катастрофата.

Вследствие на удара са починали две жени и един мъж, пътуващи в микробуса с български номера. Тяхната националност все още не е уточнена.

Останалите пътници от микробуса са настанени в болници в района. Към момента има информация за човек на средна възраст, който е с сериозни наранявания в областта на лицето и гърдите. Той се намира в болницата "Kenézy Gyula" и е в критично състояние. В същото заведение е настанен и друг човек, който е с наранявания на бедрената кост.

В болницата "Gróf Tisza István" са настанени 4 души, двама от които със сериозни наранявания - единият от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а другият - с фрактура на таза. Другите двама ще бъдат изписани скоро.