Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън не изключи възможността да се кандидатира за президентските избори през 2020 г. Това съобщи Ей Би Си. Байдън е намекнал за своите планове на среща с група от бивши съветници по външна политика. В същото време Байдън подчерта, че все още не е взел окончателно решение.

Джо Байдън фаворит на демократите за президентските избори през 2020 г.

Джо Байдън фаворит на демократите за президентските избори през 2020 г.

Уинфри с 10% преднина бие Доналд Тръмп при избори днес

Позовавайки се на мнението на участниците в срещата, телевизията отбеляза, че политикът ще има сериозен стимул да участва в президентската надпревара, ако през следващата година Демократическата партия е без кандидат, който да има реален шанс да спечели. Байдън, който ще навърши 78 години през 2020 г., може предварително да обяви, че ако спечели, той ще остане в Белия дом само за един 4-годишен мандат.

Джо Байдън: Няма да се кандидатирам за президент

Джо Байдън: Няма да се кандидатирам за президент

Политикът загърби Белия дом

Байдън е роден през 1942 г. в Пенсилвания. Неговата политическа кариера започва през 1970 г., две години по-късно той е избран в Сената и става един от най-младите сенатори в историята на Съединените щати. В продължение на много години Байдън е председател на комисията по външни отношения на Сената и на правната комисия. През 1988 г. и 2008 г. участва в борбата за Белия дом, но оттегля кандидатурата си, след като не получава достатъчно подкрепа по време на първичните избори.

Байдън получи Медала на свободата

Байдън получи Медала на свободата

На изключително емоционална церемония

След победата на Обама на изборите през 2008 г. Байдън е вицепрезидент от януари 2009 г. до януари 2017 г.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън е по-популярен от Опра Уинфри и другите потенциални кандидати на демократите за президент на САЩ.

В изследването на RABA Research са участвали 345 демократи.

Байдън "посъветва" Тръмп да порасне

Байдън "посъветва" Тръмп да порасне

След като новоизбраният президент нарече "палячо" топ демократ

Байдън е подкрепян от 26% от анкетираните. Втори е бившият кандидат Бърни Сандърс, който е получил 21%.

Известната телевизионна водеща Опра Уинфри получава 20 на сто. Така тя заема трето място преди сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън.

15% от демократите заявяват, че все още не са сигурни кого да подкрепят.

Байдън също е най-положително възприеман от демократите. 76% са положително настроени към бившия вицепрезидент, а Уинфри и Сандърс получават 67%.