Бивш сунитски лидер ликвидиран заедно с тримата си сина Въоръжени мъже, облечени в униформи на иракската армия, убиха бивш сунитски лидер, тримата му сина и неговия зет, след като нахлуха в дома му в покрайнините на Багдад, предаде АП.

От агенцията се позовават на неговия брат и на информация на вътрешния министър.

Убитият се казва Кхамид Сархид ал- Хемайем и е бил лидер на сунитския клан “бата”.

Срещу Хемайем имало и преди опити за убийство.

Освен това неговият най-голям син бил убит преди един месец в района Таджи в северен Багдад от непознат мъж, който стрелял срещу него.

От АП цитиран източници, според които правителствените власти нямат нищо общо с убийството и разследването ще е фокусирано върху бунтовнически групи.

Според полицейските власти това, че убийците са носели военни униформи, не може да помогне да разследващите, тъй като подобно облекло може да се купи от много магазини в Багдад.

Освен това през последно време органите на реда регистрирали голям брой кражби на полицейски униформи и коли.

Припомняме, че днешното убийство става в момент, в който американските власти окуражават сунитските мюсюлмани да участват в предстоящите избори в края на годината.

Припомняме, че някои сунитски бунтовнически групи обявиха бойкот на изборите и заплашиха техните политически представители, които искат да участват в тях.