Българският културен клуб - Скопие призовава българите от Македония за масово участие в президентските избори

Във връзка с предстоящите президентски избори в Република България на 23 октомври, ръководството на Българския културен клуб - Скопие (БККС) изразява загрижеността си от недостатъчното избирателно представителство на многобройните български граждани, които живеят и работят на територията на Република Македония.

В българските дипломатически мисии в Скопие и Битоля има само 63 предварително записани гласоподаватели, на фона на десетките хиляди македонци с българско гражданство, както и на многочислените избирателни секции в други, съседни на България, страни.

За македонските българи участието в изборите е въпрос на уважение и национално достойнство - за мнозина от тях това би било истински празник на българския дух.

По този повод БККС разпространи видео и постер, призоваващи македонските българи да упражнят по съвест суверенното си право на глас за по-доброто бъдеще на Майка България.

Специално се подчертава, че предварителното записване за гласуване на сънародниците ни в чужбина не е задължително. БККС оторизира всички заинтересовани за свободно разпространение на видеото в медиите и Интернет-пространството, съобщават от Българският културен клуб - Скопие.