Сантяго Бернабеу евакуиран след сигнал за бомба Заплаха за бомба евакуира за минути 70 000 души от стадион “Сантяго Бернабеу" в испанската столица, по време на среща от ХV кръг на Примера дивисион.

Мачът между “Реал Мадрид” и гостите от Сан Себастиан, “Реал Сосиедад” бе прекратен в 88-мата минута при резултат 1:1, след като в редакцията на баския вестник GARA бе получено предупрждение за поставено взривно устройство.
В съобщението от името на ЕТА се казвало, че бомбата ще избухне в 21.00 часа местно време, информира електронното издание на спортния вестник Marca.

След като бе предупреден от полицията, главният рефер изпрати отборите в съблекалните, а на публиката бе наредено експедитивно да напусне стадиона, като за целта бе разрешено и преминаването през терена.
Срещата вероятно няма да бъде доигравана.

Служителите на реда претърсват спортното съоръжение за евентуални взривни устройства. Засега взрив няма, не е открит и експлозив.

Припомняме в понеделник, 6 декември, ЕТА изпрати в същия вестник предупреждание, че е заложила бомби в 7 испански града.
Взривните узстройства бяха задействани почти едновременно на посочените места и в указния час. При взривовете трима души бяха ранени.