Бразилия регистрира още 1480 жертви на COVID-19 към понеделник, предаде "Ройтерс". Тежката нова вълна от COVID-19 през последните седмици доведе до над 13,5 милиона случая и над 354 000 починали, според данни на министерството на здравеопазването, публикувани в понеделник. 

Това се случва на фона на предстоящото разследване за това как правителството се справи с епидемия от коронавирус. Сенатът се готви да създаде специална комисия, която да разследва президента Жаир Болсонару Очаква се Върховният съд да потвърди решението, когато пълният съд разгледа делото по-късно тази седмица, въпреки че може да даде свобода на камарата да реши кога да се създаде комисията.

Болсонару очаквано обяви разследването за "лов на вещици".

Бразилия облекчава COVID мерки, въпреки заболеваемостта

Бразилия облекчава COVID мерки, въпреки заболеваемостта

Отварят заведения и разрешават спорт без публика

Припомняме, че вчера стана ясно, че около 14 милиона дози от ваксината Pfizer срещу COVID-19 са разпределени за 47 страни и икономики за доставка през второто тримесечие на тази година, съобщиха от Gavi Vaccine Alliance в понеделник. Бразилия, Колумбия, Мексико, Филипините, Южна Африка и Украйна ще бъдат сред основните получатели на ваксината между април и юни.

Ваксините ще бъдат получени по механизма COVAX, съвместно със Световната здравна организация (СЗО) и други партньори.

Индия съобщи за рекордни 168 912 случая за денонощие, според данните на Министерството на здравеопазването. Индия задмина Бразилия като втората държава в света с най-много случаи след САЩ. Индия отчита 13,53 милиона случая, а Бразилия - 13,45 милиона. САЩ са първи с 31,2 милиона случая.

Бразилският щат Сао Пауло и град Рио де Жанейро обявиха миналата седмица, че ще облекчат ограниченията за хотелиерския бизнес и други дейности. Това се случва, въпреки че най-голямата държава в Латинска Америка продължава да чупи собствените си мрачни рекорди за смъртни случаи Covid-19 за денонощие.

67 000 починали от COVID-19 в Бразилия само през март, искат импийчмънт на Болсонару

67 000 починали от COVID-19 в Бразилия само през март, искат импийчмънт на Болсонару

Това е двойно повече от 32 912 починали през миналия юли

Като "истински ад" определиха от Световната здравна организация (СЗО) ситуацията с разпространението на коронавируса в Бразилия.