Четирима души са убити при боеве между правителствените сили и проруските сепаратисти в Източна Украйна, съобщиха официални лица, цитирани от "Франс прес".

След 5 часа разговори на Нормандската четворка – съгласие за пътна карта

След 5 часа разговори на Нормандската четворка – съгласие за пътна карта

Няма подписан документ...

За първи път е отнет животът на толкова хора от проведените преди 10 дни международни разговори за мир, отбелязва агенцията.

Миналата седмица лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна приеха нова "пътна карта" за разрешаване на конфликта в Украйна.

"В резултат на боеве през последните 24 часа беше убит един украински войник", каза военният говорител Андрей Лисенко пред журналисти. Той обвини сепаратистите в "острото засилване" на атаките.

Говорителят добави, че други шестима военнослужещи са ранени по широката 30 километра буферна зона, разделяща двете страни.

Сепаратистите от своя страна съобщиха, че трима цивилни са загинали при обстрелване на район до град Донецк от страна на украинската армия.

Говорителят на сепаратистите Едуард Басурин изтъкна пред агенцията, че двама мъже са убити и други седем са ранени при нападение на 10 километра североизточно от Донецк. Друг мъж е загинал до града.