Х.Клинтън Аналитици стигнаха до извода, че след като Ал Гор се отказа от борбата за президентското кресло през 2004 г., най-вероятният кандидат-президент на демократите ще бъде сенаторът от Ню Йорк Хилари Родъм Клинтън.

Това становище на експертите дойде след обработка на резултатите от общественото допитване проведено от CNN и списание Time.

30 процента от регистрираните членове на демократическата партия заявяват, че поддържат за поста президент на САЩ бившата първа дама и настоящ сенатор Хилари Клинтън. За сравнение сенаторите от Кънектикът и Масачузетс Джо Либерман и Джон Кери събраха по 13 процента от допитването.

Аналитиците коментират, че няма потенциален кандидат, който да може да достигне резултатите, постигнати от Хилари. Допитването е проведено през двата дни миналата седмица, след като стана известно неочакваното решение на Ал Гор.

Все пак трябва да се припомни, че преди две години, когато г-жа Клинтън беше избрана за сенатор, тя заяви, че няма намерение да се кандидатира за президент през 2004 г.