Шефът на водеща болница в централния китайски град Ухан, епицентърът на коронавируса, почина от болестта, съобщи държавната телевизия и стана вторият виден китайски лекар, който се е поддал на патогена, предаде "Ройтерс".

Лю Джиминг, директорът на болница Ухан Уханг, е починал тази сутрин. 

По-рано този месец милиони в Китай оплакваха смъртта на Ли Венлианг, лекар, който по-рано беше порицан за издаването на ранно предупреждение за коронавируса.

Десетки хиляди медицински работници се борят за ограничаване на разпространението на коронавируса, за който се смята, че първо са изплували на пазара на морски дарове в Ухан, столицата на централната провинция Хубей.

Kоронавирус: 1 900 починали, 72 500 болни

Kоронавирус: 1 900 починали, 72 500 болни

Според Китай се наблюдава спад на болните

Вчера вечерта е имало объркване по отношение на състоянието на шефа на болницата. Първоначално е съобщено, че той е починал, но след това излязла информация, че Джиминг е жив.

Малко по-късно обаче от държавната телевизия са съобщили за смъртта му. 

Пекин беше обвинен, че прикрива пълния обхват на тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2003 г. При сегашната епидемия от коронавирус Пекин призова за прозрачност.

Висш китайски здравен служител заяви в петък, че 1716 здравни работници са заразени от коронавирус, а шестима от тях са починали.