Журналистът дисидент Джамал Кашоги не е единствената жертва на режима в Саудитска Арабия, коментира в. "Дейли мейл".

Вестникът посочва, че Кашоги е убит в консулството на Рияд в Турция, а убийството е извършено по заповед от най-високо ниво.

Джамал Кашоги е убит за седем минути в саудитското консулство

Джамал Кашоги е убит за седем минути в саудитското консулство

Не е имало опит за разпит. Те са отишли, за да го убият

Това е особено притеснително, ако се вземе в предвид, че представител на Саудитска Арабия, принцът наследник Мохамед бин Салман беше приет на най-високо ниво в Лондон при договарянето на сделка за 65 млн. британски лири.

Самият Кашоги посещава консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 28 септември, за да попита за процедурата как да получи документ, с който да доказва, че не е женен с първата си жена. Това му е необходимо, за да може да сключи брак с турската си годеница. Дипломатически представители го посрещат приятелски и го молят да се върне след седмица, за да получи документа си.

Журналистът Кашоги оплете Анкара, Вашингтон и Рияд

Журналистът Кашоги оплете Анкара, Вашингтон и Рияд

Историята на Джамал Кашоги много бързо ще спре да бъде лична и ще се превърне в политическа и ще се разпростре из Близкия изток, пише Мартин Табаков

При повторната визита на консулството той изчезва. От 2015 г. трима високопоставени принца на саудитска двор, които са живеели в изгнание и са критикували режима в Рияд, са изчезнали.

Става дума за принцовете Сауд бин Саиф, Турки бин Бандар и Султан бин Турки. За тях се предполага, че се намират в затвор в Рияд.

САЩ се нуждаели от факти по случая "Кашоги", за да реагират

САЩ се нуждаели от факти по случая "Кашоги", за да реагират

Това обяви Майк Помпео в Турция

По тази причина изчезването на журналиста Джамал Кашоги, известен със своята критика към управляващите в Саудитска Арабия, не е изключение.