Европейският съюз ще включи план за митническа граница в Ирландско море в случай, че не бъде сключено споразумение за Брекзит, пише "Таймс".

Позовавайки се на писмо на британския премиер Тереза Мей до Арлин Фостър, председателят на северноирландската Демократична юнионистка партия, изданието отбелязва, че Брюксел също планира да остави Северна Ирландия като част от единния пазар и митническия съюз, въпреки че по-рано Мей категорично обяви, че подобно предложение никога няма да бъде прието.

Решението за Брекзит влиза в евросъда

Решението за Брекзит влиза в евросъда

Това съдебно решение взе Касационният съд на Шотландия

Писмото на министър-председателя буди тревога за тези, които ценят целостта на нашия скъп Съюз и тези, които искат подходящ Брекзит за цяла Великобритания. Изглежда, че премиерът приема идеята за граница в Ирландско море със Северна Ирландия в единния пазар на ЕС, отбелязва Фостър.

Споразумението за Брекзит е на 95% готово, обяви Тереза Мей

Споразумението за Брекзит е на 95% готово, обяви Тереза Мей

Това е уверила тя австрийския си колега Себастиан Курц

По-рано австрийски медии съобщиха, че споразумението за Брекзит между Лондон и Брюксел ще бъде подписано от преговарящите страни в понеделник, докато "Сън" твърди, че Мей ще поиска повече време, за да се договори с кабинета си, който все още не е видял финалното споразумение по казуса за Ирландия.