Мигранти се изнасят от Идомени, докато импровизираният лагер е под пълна полицейска блокада. В Гърция започна евакуация на мигрантите от спонтанно образувания палатков лагер в близост до Идомени на границата с Македония, съобщи euronews.com.

Тук са около 8000 души, които искат да стигнат до Германия, но принудително са в Гърция заради затворената Македонска граница. Хората няколко пъти правеха бунтове, опитвайки се да преминат през загражденията. Сега ги разпределят по другите лагери.

"Ще отида в друг лагер само защото това е единственият изход", казва един от мигрантите. "Разбира се, не е решение на проблема, но няма избор, защото мнозина се събират в други лагери", каза той.

"Ако знаехме в какво положение ще се окажем, нямаше да дойдем тук. Искахме да стигнем до Германия. Движехме се по картите, които имахме, но ни преградиха пътя", казват бегълците.

Евакуацията продължава три дни. Хората биват превозвани до временни лагери за настаняване в близост до Солун. За провеждане на операцията властите са дислоцирали около 700 полицаи. Сега в Гърция има около 50 хил. мигранти.