Франция стачкува срещу реформите на Макрон, съобщава Ройтерс. Протестите са организирани от опозиционната левица, основните синдикати и други 80 организации.

От синдикатите обявиха, че 80 000 души са участвали в протеста в Париж, а 250 000 са излезли по улиците на цяла Фрнация. Полицията обаче заяви, че протестът е събрал 21 000 души в Париж.

Това не попречи на лидерът на левицата Жак-Люк Меланшон да обвини Еманюел Макрон, че не изпълнява предизборните си обещания. Това е изправило пред колапс основни структури на обществото като болници, полиция и образование.

"Ние не ви вярваме, защото лъжете", репликира комунистът Жан-Люк Меланшон. Той припомни, че правителството на Макрон е дало данъчни облечения от €4,5 млрд. за богатите, вместо да ги вложи в болници.

Освен социални лозунги беше издигнат и "Да направим Франция велика отново"

Френският министър на вътрешните работи Жерар Коломб заяви, че полицията се е намесила в Париж, след като група протестиращи с качулки се опитала да проникне в банка.

Седем полицейски служители бяха ранени, каза Коломб. Той заяви, че 35 демонстранти са били задържани за различни престъпления.

Германски икономисти скочиха срещу плана на Макрон за реформа на еврозоната

Германски икономисти скочиха срещу плана на Макрон за реформа на еврозоната

Предложенията му криели "висок риск"

40-годишният Макрон, който дойде на власт преди една година, обещавайки да прокара трудни реформи, досега не показа никакви признаци за отстъпване от обещанията.