Федерален апелативен съд отхвърли опита на щаба на Доналд Тръмп да възобнови делото по оспорване на изборните резултати в щата Пенсилвания, предаде CNN.

Съдът постанови, че исковете са лишени от основание.

Състав от трима съдии от Трети окръжен апелативен съд отхвърли претенциите на юристите от щаба, предвождани от Руди Джулиани, за ново разглеждане на делото, с което бе направен опит за ревизиране на резултатите от гласуването за президентския вот в Пенсилвания, уточнява CNN.

Нов удар за Тръмп - Пенсилвания потвърди победата на Байдън

Нов удар за Тръмп - Пенсилвания потвърди победата на Байдън

Губернаторът Том Уолф написа, че Държавният департамент на щата е удостоверил изборните резултати

Щабът на Тръмп твърдеше, че във Филаделфия възможността на наблюдателите да наблюдават преброяването на гласовете е била ограничена. Предишната съдебна инстанция постанови, че на кандидатите е позволено да наблюдават работата на избирателната комисия в съответствие с избирателния кодекс.

По-рано Апелативният съд отхвърли искането на републиканците в Пенсилвания да бъдат обявени за невалидни близо 10 000 бюлетини, пристигнали по пощата.

Очаквано, Тръмп реагира гневно на новината за Пенсилвания и за пореден път се обяви за победител там в "Туитър". По думите му, милиони гласове са били "създадени" от нищото, а всъщност той е победил с разлика, по-голяма от тази на всеки друг преди него. Светът гледа!, заключи държавният глава.

Това бе и поредната негова публикация, която от социалната мрежа маркираха веднага като съмнително твърдение, свързано с вота.

По-рано Джорджия и Мичиган потвърдиха резултатите. И в двата щата победи Джо Байдън.

Тръмп бесен след отхвърления иск в Пенсилвания

Тръмп бесен след отхвърления иск в Пенсилвания

Отново обвини в измама и политизиране